קדיש ועליה בשנה מעוברת על בן

שאלה:

שלום רב אני אב שכול הבן נפטר השנה בטז שבט והלויה היתה בו ביום אנו נוהגים לפי מינהג אשכנז מאחר ושני ההורים בחיים אמרתי קדיש רק עד השלושים השאלה מתי לבקש שיפסיקו לומר קדיש ומתי אנו עולים ועושים ערב לימוד השנה והאם וממתי עד מתי יכול לומר קדיש באם ההורים מרשים

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אדם אחר אומר עליו קדיש ולא בנו של הנפטר, יש לומר קדיש 12 חודש ולא רק 11, כלומר עד ט"ז טבת. כאשר יש לך מישהו שאומר קדיש אין צורך שאתה תאמר, כי גם אם ההורים מרשים כתבו חלק מהפוסקים שיש בזה סימן לא טוב להורים, ראה פסקי תשובות בסי' קלב.

את העלייה לקבר למנהג בני אשכנז, הדעה הרווחת והמקובלת היא לעשות בתאריך הפטירה ב13 חודש, אף שיש נוהגים לעשות זאת ב12 חודש וכל אחד מהמנהגים יש לו שורש.

בשורות טובות ישועות ונחמות!