לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

משמעות שיר של יום

שאלה:

שלום וברכה מה הענין וההסבר של קריאת שיר של יום כל יום בימינו? אמנם הגמ' בר"ה דף לא כתבה שזה כנגד ימי הבריאה, אבל עדיין לא ברור אז מה. לזכר ששת ימי בראשית? לא מובן לי מה היסוד של זה (לימינו). (גם הגמ' כתבה שם לקרוא האזינו במוסף שבת, ו'אז ישיר' במנחת שבת ואין אנו נוהגים כן, למה דוקא שיר של יום כן) ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה

התפילה היא כנגד קרבן התמיד והשיר של יום היה נאמר על הקרבן, כפי שאנחנו אומרים גם קטורת אף שנמנע מאיתנו להקריבה בפועל, ונשלמה פרים שפתינו…