כיסוי ראש לאשה נשואה בשעת אמירת ברכה

שאלה:

שלום לרבנים אישתי קנתה בושם כמו של חמותי מותר לי להריח את הריח של הבושם כאשר אישתי שמה? 2 שאשה נשואה מברכת האם צריכה לכסות שערה (שהיא בבית ) האם גם ידיה צריכה לכסות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להריח את הבושם של אשתך, אם אתה יודע שזה גורם לך להרהר בחמותך (?) ודאי יש להמנע, אבל זה לא אמור להיות כך.

גם באופנים שאינה חייבת לכסות ראשה, בשעת ברכות ותפילה אשה נשואה חייבת לכסות את ראשה [ולדעת הגר”ע יוסף זצ"ל אשה צריכה לכסות ראשה בשעת אמירת ברכות ותפילות, גם כאשר היא בתולה].

עצם גילוי ראש בבית ראי כאן.

ברור שצריכה לכסות מקום המכוסים בגופה הנחשבים ערוה.

מקורות:

צרור המור (מהר”א סבע חמיו של מרן הב”י, על פרשת נשא) שאסור לאשה לברך או לענות אמן בגילוי ראש, הליכות בת ישראל (פ”ה סעיף ג הערה ו) בשם הגרש”ז אויערבאך, שו”ת רבבות אפרים (ח”ו סי’ תס ענף ד, ד"ה מכתבו של ידידי רנ”נ], שו”ת יחוה דעת (ח”ו סי’ ה), ילקוט יוסף (אוצר דינים לו”ל, פ”ס סעיף י’ ובהערות שם), ברכת ה’ (לר”מ לוי, ח”א פרק ז סמ”ג ובהערות שם).