בטעות אכלתי אגוז בראש השנה

שאלה:

שלום רב ושלום לרב בראש השנה, הייתה ברוך ה' השתדלות והשקעה ממשית בסייעתא דשמיא במשך היומיים… בצהרי היום השני לקחתי לקינוח עוגיות ממולאות.. בקרם עם שברי אגוזים.. לאחר שהתחלתי לאכול ראיתי שכתוב על האריזה "עם שברי אגוזים".. ידוע שהמנהג לא לאכול אגוז בראש השנה אז התבאסתי קצת… אבל אחרי כמה שניות חשבתי שהסימן הכי טוב זה ךשמוח ואמרתי אם כבר "שברי אגוזים" נעשה מזה סימן…אמרתי יהי רצון שנזכה לשבור את החטאים והתאוות… אבל בכל זאת התחושה שאכלתי אגוז נורא מבאסת אותי… האם נהגתי נכון? והאם יש עניין "להתבאס" מזה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

צריך לדעת ידידי מה עיקר בחיים ומה טפל! עוד לא נולד האדם שישב בגיהנום בגלל שהוא אכל אגוז בראש השנה! ברכה שלא בכוונה, לשון הרע וכו' אלו דברים חמורים, לאכול אגוז זה רק מנהג טוב… לכן אין כל סיבה לחשוש, לא קרה שום דבר, רק להתמקד בעיקר, להתחזק עוד ועוד בקיום המצוות ובקביעות עיתים לתורה ותפילה בכוונה, וכך בעזרת ה' נזכה לכל הטוב.

גמר חתימה טובה.