אפשר להתפלל שלא לחיות?

שאלה:

אדם שאינו מעוניין לחיות יכול להשמיט לכתחילה את הקטעים בתפילה המבקשים על חיים?

תשובה:

חלילה וחס! אדם שאינו מעוניין לחיות אינו מבין חיים מה הם! אם היה יודע איזה נצח נצחים יש ברגע אחד עם ציצית, עם תפילין, לומר ברכה אחת, אמן אחד! שווה לחיות חיים שלמים בשביל אמן יהא שמיה רבה אחד! שווה לעבור תלאות ויסורים איומים כדי לברך ברכה אחת לשם ה'! החיים הם המתנה הכי טובה שיש לנו! הנפטרים בעולם העליון כואבים ומצטערים כל רגע שיכלו לנצל והחמיצו, כי שם אין כבר אפשרות לתת עשר אג' לצדקה, או לענות אמן, ומי מדבר על שמירת שבת ועוד!! נצח נצחים!

אשרינו שאנחנו חיים עם כל הקשיים, וזוכים לקיים את אותם דברים שכביכול הם קטנים ולא קשים, אבל הם פועלים דברים נשגבים ועצומים ומזכים אותנו בעזרת ה' בחיי העולם הבא שם כבר נגיע לטוב המוחלט והנצחי.

תזכה לשנים טובות וארוכות מתוך בריאות הגוף והנפש ומנוחת הנפש, ללמוד וללמד לשמור ולעשות ולקיים את כל דברי התורה הקדושה!

גמר חתימה טובה.