שתיה לפני קידוש – אחרי ניתוח קיצור קיבה

שאלה:

שלום וברכה. עברתי ניתוח להצרת קיבה לפני חודשיים ורציתי לברר הלכה לגבי קידוש בשבת. כיוון שאני צריך לשתות במהלך כל היום מים כיוון שאיני יכול הרבה בבת אחת וגם צריך לקחת בחשבון שאי אפשר לשתות חצי שעה לפני ואחרי הסעודה? א. השאלה אם מותר לי לשתות לפני קידוש בשבת. ב. האם מותר לי לשתות בתפילת שחרית בימי חול עד ישתבח? לגבי ברכת שהכל על מים כל כמה זמן צריך לברך? כיוון שאני שותה כל כמה דקות לגימה קטנה בתודה מראש על המאמץ של הרבנים .

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי להאמין שיש לך חובה לשתות כל כמה דקות, גם בלילה אתה לא שותה… תשתה כמה לגימות ככל שתוכל לפני התפילה, וזה יספיק לך עד אחרי התפילה, סך הכל אתה אדם בריא, ואין סיבה להתיר שתייה באמצע התפילה או לפני קידוש.

לגבי ברכת שהכל, ברור שכל עוד אתה לא עושה שינוי מקום ודעתך לשתות כל כמה דקות לגימה אין כאן היסח הדעת ואין לברך שוב עד שאתה משנה מקומך או גומר בדעתך לא לשתות עוד.

רפואה שלמה.