שמירת עיניים של בנות

שאלה:

שלום רב, האם אישה חייבת בשמירת עיניים? הלא אצלה אין הרהור המביא לידי עברה כמו אצל האיש. תודה ושנה טובה

תשובה:

שלום רב,

אכן אין חשש מצד שתבוא לידי עבירה. אבל באיסור הסתכלות יש גם איסור לא מצד חשש הרהור אלא גם משום שהסתכלות שיש בו הנאה אסור מדאורייתא מצד לא תקרבו לגלות ערוה או משום ולא תתרו אחרי עניכם. וזה ודאי שייך גם באישה. כלומר, גם אישה מוזהרת על איסורים אלו. אולם אין לה איסור ראיה סתמית שאסורה בגברים או של טפח מגולה בגברים יתכן שמותר, ראה בשו"ת אז נדברו (חלק י"ב סי' מה).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי מה מותר ומה אסור לאשה לראות
    בלי להכנס לניבול פה כמובן
    למשל ללכת לקנות בגדים במקומות חילוניים , יש איזו שהוא הגבלה על בנות או דבר שאסור לעשות?