מאכלים שהוכנו באש שהודלקה באיסור ביום טוב

שאלה:

הרב אם איפו שעשיתי חג הדליקו את הגז רגיל וכיבו רגיל לא עם משו שמכבה פשוט רגיל ובישלו אחרי זה איפו שעשו את זה האם היה מותר לאכול?

תשובה:

שלום רב.

בדיעבד, אם הדליקו אש חדשה ביום טוב מותר ליהנות ממנה ומהתבשילים שהוכנו באמצעותה.

בשורות טובות.

מקורות:

משנה ברורה סי’ תק”ב סק”ד בשם המגיד משנה והרשב”א, ובטעם הדבר והשוני שבין הנאה מאיסור זה לבין הנאה משאר מלאכות, כתב הגרש”ז אוירבך זצ”ל שהלהב מתחדש בכל רגע והאש הראשונה שהודלקה באיסור כבר הלכה מן העולם. ובערוך השולחן שם כתב שטעם ההיתר מפני שאין ההנאה מהאש עצמה שאין בה ממש אלא מהעצים או הפחמים שגורמים את האש.