שימוש במכנסיים עם כפתור רפוי וחלש בשבת

שאלה:

האם יש בעיה ללבוש בשבת מכנסיים עם כפתור רפוי שייבחרו המכנסיים נחלש ולכן- הכפתור עלול להיקרע או להיתלש מהמקום במהלך השימוש בהם בשבת? האם יש הבדל במקרה זה, בין שימוש במכנסיים אלו לכתחילה לעומת בדיעבד? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שגם אם יקרע זה לא פסיק רישא ובודאי גם לא ניחא ליה, אין בעיה ללבוש מכנסיים אלו בשבת, אבל למען ה' מה הבעיה לחזק עכשיו את הכפתור… חבל שתגרם לך אי נוחות בחג…

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הבהרות:

    1. האם אין הלכה מיוחדת לגבי עצם הבגד הקרוע בשבת למרות שאין פסיק רישיה?

    2. השאלה לגבי שבת- אני מבין שאין הבדל בזה בין שבת לחגים וימים טובים?

    3. האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

  2. ראשית כל, אינני יודע בפועל איך לחזק בתפירה והזמן קצר.
    שנית- אם זה נקרע- רק הכפתור מוקצה או כל המכנסיים?

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

  3. רק הכפתור.
    [משחילים חוט במחט עושים קשר בסוף החוט כדי שיתפס כשתופרים משחילים בחורי הכפתור כמה פעמים הלוך חזור וזה חזק..].