התרת נדר שנדרה לצורך חיזוק

שאלה:

שלום
לפני כ9 חודשים נדרתי נדר אחרי פרידה קשה מאוד שלא אקיים יחסי אישות עם אף אחד רק שאכיר מישהו שיראה לי רציני . כי לא רציתי להיות במקום נמוך אני באמת קיימתי את הבטחתי ולפני יומיים הכרתי בחור ויש כיוון רציני
וזה מאוד קשה
אני לא דתיה אך שומרת על עצמי
האם ניתן להתיר נדר כזה ערב ראש השנה
אני לא יעשה שום דבר עד שאתיר או אדע שבאמת הוא רציני מאוד

תשובה:

שלום רב,

אני כלל לא בטוח שאפשר להתיר נדר כזה! הרי אסור לך לקיים יחסי אישות שלא במסגרת נישואין, אז אם הנדר נועד לחזק אצלך את הדבר הזה, יתכן שאי אפשר להתירו. בפרט שתשימי לב, בס"ה הכרת אותו לפני יומיים, וכבר…

שתהיה לך שנה טובה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על תשובתך בכל זאת איך ניתן גם אם אני ממשיכה בחיזוק כרגע וממשיכה לצאת איתו
    אני לא מתכוונת להתחתן כל כך מהר ואנחנו לא דתיים
    והנדר הוא היה. למצב עד שאכיר מישהו שבאמת ארצה
    אז איך בכל זאת אפשר