למי זכות קדימה בבניית הסוכה – לשוכר או לדייר קבע

שאלה:

בניין שיש בו דיירים, חלקם גרים בשכירות וחלקם בבית שלהם, למי יש זכות קדימה בבניית הסוכה בחצר משותפת?

תשובה:

שלום וברכה,

דייר שיש לו דירה בבית משותף ומשכיר את דירתו, יש לשוכר את כל זכויות של המשכיר, וכשם שיש למשכיר זכות לבנות סוכה בחצר המשותפת, כמו כן יש זכות לשוכר ברכוש המשותף, ולכן אין הבדל בין השוכר לדייר קבע בדירה – ושניהם זכות שווה.

במקרה שהשוכר לא שוכר דירה רגילה אלא דירה מפוצלת או מחסן, אין זכות לשוכרים לקבל חלק נוסף ברכוש המשותף ובזה אם הדייר שמשכיר בונה לעצמו ברכוש המשותף, לא יוכל לזכות את השוכר שלו בזכות נוספת על חשבון דיירים קבועים.

בהצלחה.