אחיות בבית אחד שקנו קורס ביחד

שאלה:

אתה יכול לתת לי מקורות לכך שמותר לי לקנות קורס שבא בדיסק אונקי ושגם אחותי תלמד ממנו ללא אישור המוכר?

תשובה:

שלום וברכה,

ההיגיון אומר שכל בני הבית נחשב לשימוש אחד, ולכן אם אחות אחת קנתה קורס בדיסק אונקי, כל הבית שגרים בבית אחד משתמשים בשווה, וזה צורת השימוש. וביותר מצאנו ששומר שמקבל לשמור חפץ, או שואל שקיבל חפץ בהשאלה, כל בני הבית יכולים לשמור על החפץ או להשתמש, כי המפקיד על דעת בני ביתו הוא מפקיד. וכל שכן בזכויות יוצרים, שעל דעת בני הבית נקנה, וכולם נחשבים לשימוש אחד.

בהצלחה.