הקב"ה ויתר על מעשה העגל?

שאלה:

שלום לרב פקודי לח, כא רש"י: …"ויתר להם הקב"ה על מעשה העגל…" הקב"ה ותרן? והרי כתוב כל האומר הקב"ה ותרן יותרו מעיו ל"ע? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן לא מדובר על ויתור ממש, שהרי כבר אמרו חכמים שבכל צרה שבא על ישראל נפרע מהם גם קצת ממה שצריכים לכפר על חטא העגל, בבחינת ביום פקדי ופקדתי עליהם חטאתם, אלא זה יותר בבחינת ארך אפיים, שאף שמן הדין היה לכלות חלילה את כללות העם, נשארו בחיים.

שנה טובה ומבורכת.