מעשר לבחורי ישיבה שאינם עניים

שאלה:

האם מותר להביא מעשרות לבחור ישיבה שנסמך על שולחן אביו ויש לו כסף פרטי אבל לא הרבה

תשובה:

שלום וברכה

אין להביא לו מעשרות כיון שיש לו את כל צרכיו בשפע ואינו עני. הדבר היחיד שיש לו לעשות עם הכסף אחרי שכבר אביו נותן לו דמי כיס, זה או קניית סיגריות וממתקים במקרה הגרוע, או ספרים לאוצר הספרים הפרטי במקרה הטוב… לא זו מטרת כספי הצדקה. אבל אם אביו עני ומתקשה לספק את צרכיו והוא מצומצם בלבושו יותר משאר חבריו וכדומה, ודאי מותר.

שנה טובה ומתוקה.