שער עגל שאינו יוצא מתפילין של ראש לחוץ

שאלה:

שלום רב תפילין של ראש שהשערות לא יוצאים החוצה האם זה מעכב להניחם או צריך לבודקם מחדש כדי להוציא השערות החוצה? שנה טובה תיכתבו ותיחמו. כל טוב. מימון.

תשובה:

בס' פסקי תשובות סי' לב הערה 510 הביא מכמה פוסקים וביניהם בעל שבט הלוי ח"ד סי' א, שאף שהואת שער העגל לחוץ אינו מעכב, יש להקפיד על כך אפילו בדיעבד, והיינו שאם לא הוציא או שזה נכנס פנימה, יפתחו את הבית ויוציאו לפחות שערה אחת.

שנה טובה ומבורכת.