שליח ציבור שהוא גם בעל תוקע – אם יעמוד על הבימה?

שאלה:

הרמ"א סי' תקפה כתב שתוקעין על הבימה ששם קורין בספר תורה. השנה בבית כנסת שלנו יתכן והשליח ציבור של מוסף הוא יהא הבעל תוקע האם כדאי שיתפלל לפני העמוד כנהוג או שמא מכיון שהוא התוקע עדיף שיתפלל על הבימה

תשובה:

שלום וברכה

אם יתקע את התקיעות דמיושב על הבימה די בכך, והוא יכול לתקוע על בסדר התפילה בעמוד המיועד לש"ץ.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תקצב ס"ק טז שרק בתקיעות דמיושב החמירו ולא במעומד, גם כשאינו ש"ץ, והועם כתב בשו"ע הרב שם ס"ק ט שלא הטריחוהו ללכת באמצע התפילה לבימה, אמנם במטה אפרים הביא שהמנהג כן ללכת לבימה אבל ודאי כאן שהוא ש"ץ והרי עיקר הטעם לפי הלבוש הוא משום כבוד הציבור וזה לא שייך כשבלאו הכי אינו במקומו, בשביל הטעם שזכות התורה תעמוד להם, די בל' קולות הראשונים.