תיקון של קיר חיצוני בבית המשותף

שאלה:

תיקון של קיר חיצוני של נזילות בחורף בבנין שיש בו כמה כניסות , הבנתי שהחוק מחייב לחייב את כל הדיירים בכל הכניסות, בקשו ממני להביא אסמכתא מהחוק האם תוכלו לעזור לי בזה  , בתודה

תשובה:

שלום וברכה,

בתקנון בתים משותפים – תקנון המצוי, מוגדרים קירות החיצוניים כרכוש משותף. ובתקנון שם מופיע שתיקוני רכוש המשותף, זיפות גג סדקים בקירות, צביעת הקירות, חייבים כל בעלי הרכוש המשותף להשתתף בהוצאות התיקון.

לגבי הלכה בזה, נחלקו בזה פוסקי זמנינו, דעת הרב שפרן שהגלל ושאר רכוש המשותף, הוצאות התיקון על כל הדיירים. ואילו בקירות החיצוניים חייבים להשתתף בעל הדירה שמסתפח אליו הקיר. וכל דירה אחראי על הקירות החיצוניים שלו. אמנם לדעת הגאון הרב שלמה זעפרני, כל נזק בקירות החיצוניים, כל דיירי הבניין חייבים להשתתף בהוצאות התיקון.

בהצלחה.

מקורות:

תקנון המשותף ראה כאן עמוד 16 ועמוד 20-21