טיפול קוסמטי שלא הצליח

שאלה:

שלום עברתי בעבר טיפול לצלקות אקנה אצל קוסמטיקאית והוא לא צלח ושילמתי המון המון כסף רציתי לשאול מה אפשר לעשות ? אני מעוניין בכסף שלי חזרה ואני יודע שאסור לפנות לערכאות מה עליי לעשות במידה ואני מבקש ממנה את הכסף או אפילו אתפשר ואבקש חצי אבל בהנחה שהיא לא מסכימה מה עליי לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה,

אכן אסור לפנות לערכאות. מי שתובע בבית משפט כאילו מרים יד בתורת משה ח"ו – שמכריז שאינה אמת חס ושלום. ולכן כל תביעה ממונית יש לתבוע בבית דין רבני תחילה. והיה אם הנתבע יסרב להופיע בבית דין, בית דין יתן היתר לתביעה בערכאות.

במקרה שלך יש לבדוק תחילה היטב האם בכלל יש עילה לתביעה. יש מקרים שלמרות שהטיפול לא צלח, לא יחייבו את המטפל להחזיר את הכסף, מאחר וכל טיפול רפואי יש סיכוי שלא יצליח. אלא שאם יש חוזה חתום שאם לא יצליח הטיפול יקבל הפציינט את כספו, חייב הרופא להחזיר. ויש לדון כל מקרה לגופו. ולכן כדאי להתייעץ עם דיין תחילה.

בהצלחה.