הדירה של האישה – האם הבעל יכול לדרוש לשכור דירה קטנה יותר

שאלה:

שלום, דירה הרשומה על שם האשה – לכאורה דינה כנכסי מילוג, הפירות של הבעל, הבעל מעוניין לשכור דירה קטנה יותר באותו אזור – האם מצד הדין צריך את הסכמת האשה לכך? יוסף

תשובה:

שלום רב,

אכן, לכאורה טענת הבעל צודקת. מבואר במשנה כתובות עט,א נפלו לה כספים יקח מהם קרקע. כדי שיהיה לבעל פירות. ובגמ' שם אמרו ארעא ובתי, כלומר אם יש אפשרות לרכוש קרקע או בית ירכשו קרקע מפני שזה מניב יותר פירות. אולם הרמב"ם והשו"ע (אבה"ע סי' פה סעי' יג) לא הביאו את הדוגמא הזו. וכתב שם בחלקת מחוקק שהסיבה לכך היא, משום שהכל לפי הענין, ואם היום בית שכירות בית מניב יותר פירות מקרקע ירכשו בית. כלומר, תמיד צריכים לבדוק מה מניב יותר פירות. אז נכון שמאידך הבעל חייב במדור של האישה. וחייב לדאוג לה שיהיה לה מקום מגורים נורמלי, אבל אם בדירה הקטנה יותר גם יכולים להסתדר לכאורה הצדק עם דבריו.