אמירת י"ג מידות כשאינו אוחז עם הציבור ממש

שאלה:

שלום יג ' מידות יש לאמר רק במנין אם אני מתפלל במנין אבל אני לא אומר איתם ממש יחד את הי"ג מידות (כי אני לא מספיק) אלא קצת אחר כך, האם זה נקרא מנין או לא?

תשובה:

שלום וברכה

גם כאשר אתה מתפלל בציבור אין לומר י"ג מידות אלא עם הציבור, מה שיש לעשות הוא לעצור באמצע הסליחה שאתה אוחז בה, לענות י"ג מידות עמהם ואז תוכל לחזור להיכן שאחזת. כמו כן אין איסור לעצור באמצע סליחה בסוף קטע מסויים ולדלג לסליחה הבאה כדי לומר מכאן ואילך עם הציבור.

מקורות:

שערי ימים נוראים פרק ה סעי' ו.