בירך על מים ורגיל לשתות מעט מעט לאורך זמן – היסח הדעת

שאלה:

אם שותים מים במשך הרבה זמן (כל פעם קצת) מספיקה ברכת ״שהכל״ רק בהתחלה? ואם באמצע אוכלים מאכל שברכתו שהכל מברכים שוב?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני כל זמן שלא מסיחים דעת די באותה ברכה, לגבי מאכל באמצע אם לא היתה כוונה בכלל לאכול לא נפטרים בברכה הראשונה, ויש לברך עליו שהכל. הבעיה היא שקשה להגדיר מה הוא היסח הדעת ומתי וגם לפעמים במצב כזה מפסידים ברכה אחרונה על תחילת השתייה כיון שכבר עבר שיעור עיכול, ראי כאן בהרחבה.