צמחי מרפא – תרומות ומעשרות

שאלה:

שלום הרב ותודה על הזמן.. רציתי לשאול האם אדם שצורך קנאביס מסיבות רפואיות,מתי שהוא מכין לדוגמה עוגה ושם בה קנאביס האם הוא צריך לעשר את הקנאביס??(אין בעיה לאותו אדם לעשר,אלא השאלה זה אם הוא צריך??) ותודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

צמחי מרפא שכל מטרת אכילתם היא רפואה ולא כמזון, אינם חייבים תרומות ומעשרות גם אם אתה מערב אותם במאכל.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק א סעיף ח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למה לא ראוי למאכל?
    אפשר להכין מזה הרבה דברים
    חמאה, שמן, תה ועוד
    הטעם אמנם לא בהכרח יערב לחיך אבל לא אוכלים את זה בשביל הטעם בהכרח אלא בשביל התועלות הבריאותיות וגם בגלל ההשפעות שלו
    האם זה משנה את הדין?