נערה אשכנזיה בבית כנסת ספרדי

שאלה:

שלום, שאלתי היא: האם בתור נוהגת מנהג אשכנז מותר לי להשתתף בתפילות ר"ה ויו"כ במניין של עדות מזרח? אם מותר, האם עדיף שלא אני מוסיפה שאמא שלי נוהגת מנהגי אשכנז מאז ומעולם ואבי התגייר בילדותו ונוהג מאז אשכנז, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל לגבי בנות יש להקל הרבה יותר מבנים משתי סיבות: ראשית כל עניני המנהג פחות חזקים כיון שבעקרון זה תלוי בבעל שעוד יהיה בעזרת ה', ושנית והעיקר, אשה בלאו הכי אינה חייבת להתפלל במנין, ולכן, אם את בעצמך מתפללת שם נוסח ספרד, אין בעיה בכך שאת מאזינה לחזן שמתפלל נוסח ספרדי, גם בתקיעת שופר את יוצאת שם ידי חובה. מעיקר הדין גם גבר שמתפלל שם זה בסדר, אלא שלכתחילה יותר ראוי שיקפיד על מנהגי אבותיו ובראש השנה ויום כיפור יש הרבה מנהגים בתפילה.