כיבוד הורים מול שלום בית

שאלה:

שלום רב! נקלעתי למצב לא נעים בו מצד אחד בעלי ומצד שני הורי. אנחנו נשואים חצי שנה, דתיים. את פסח עשינו אצל בעלי את החג השני שהיה שלושה ימים עשינו אצלי ואת שבועות עשינו אצל בעלי. ההורים שלי ציפו שראש השנה נעשה אצלהם אך בעלי התעקש בגלל עניין שלושת הימים של החג והתפילות שהוא רגיל אליהן ולכן נוצר מצב בו ההורים שלי נפגעו מכך שלא נעשה אצלהם בעוד בעלי לא מוותר על ראש השנה אצלו. יש לציין כי התעקשות מצידי תביא למצב של ריב ביני לבין בעלי ולא בטוח שלתוצאות אחרות בנוגע להיכן שנהיה בחג. אשמח לעצתכם! תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לא הבנתי למה ראש השנה זה שלושה ימים? יש שבת, אחר כך ערב חג ביום ראשון והחג עצמו יומים.

לעצם הענין, משהו בשיח ביניכם ובצורה שאת מגדירה אותו, לא מספיק בשל ונכון, וכדאי קצת לקבל הדרכה בענין זה. דיון על מקום המצאות בראש השנה אף פעם לא יכול להפוך למריבה, כל אחד צריך להתפשר ולהתגמש עם השני, יש לנהל דיון משותף, לראות מה הצדדים לכאן ולכאן, וביחד ביחד ביחד לקבל החלטה מה יהיה טוב יותר לשניכם בנסיבות הקיימות, שהרי גם את רוצה שיהיה לבעלך טוב בתפילה וגם הוא רוצה שיהיה לך נעים עם אמא שלך!!! שימי לב לשניכם חשוב טובת השני, רק שלכל אחד יש צרכים ואז דנים יחד ומתפשרים בשמחה ובאהבה. ככלל עליך להיות מסורה לבעלך גם אם תהיה חלילה פגיעה בהורים, אסור לפגוע בחיי הנישואין, אבל לא כך חיי הנישואין צריכים להתנהל, עליכם ללמוד שיח נכון בין בני זוג. אפשר לקרוא ספרים, אפשר לקבל הדרכה מקצועית, יש הכל.

בהצלחה רבה