לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הדתיים היחידים במושב חילוני

שאלה:

שלום רב לך כבוד הרב אנחנו חיים במושב חילוני ומשפחה יחידה מתוך על הכפר שהולכת לבית כנסת כל שבת. קיום מצוות צניעות וכאן לצערי אין את זה הילדים שלי מתלוננים שהם לא שווים בין שווים והבת שלי רוצה ללכת עם מכנסונים כי היא רואה את כל הבנו כך אנחנו מסבירים לה שזה לא צנוע ורק בבית היא יכולה ללכת כך כי בחוץ זה סכנה! הבן שלי גם רוצה לנסוע לטורנירים של כדורגל בשבת במושב ליד וזה ממש מבאס אותו שהוא לא משתתף בזה כי כל הילדים כן הולכים וגם מדברים על זה במהלך כל השבוע ושבוע לאחר מכן… אנחנו כמובן לא נשברים ומסבירים שוב ושוב השאלה היא אם כך צריך לנהוג? ברור לי שאם היינו חיים בסביבה שהיא כמונו לא היינו עומדים מול הבעיות הללו אבל זה הוא הבית שלנו אנחנו כאן דור שלישי ואין לנו כוונה לעזוב בגדול בחיים טובים כאן פשוט קשה לחיות ליד אנשים חשוכים מה אתה מציע לעשות ?איך להתחזק מול כל אלו שלא שומרים מצוות?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך, היא כבדת משקל ביותר, ידועים דברי רבי יוסי בן קיסמא "נותן אני כל מרגליות שבעולם ואיני דר אלא במקום תורה", לכן, ראשית לא הייתי שולל כלל וכלל את הענין הזה של לעבור למקום הרבה יותר תורני, עם כל הכאב שבעזיבת מקום שבני המשפחה מושרשים בו, החיים הדתיים הם מעל הכל, בשביל זה באנו לעולם, וזה היעוד והתכלית שלנו. אבל לא ניתן לייעץ באופן שטחי בלי להכיר את כל מציאות החיים מקרוב, אינני יודע היכן אתם מחנכים את הילידם, הם חייבים להיות במוסדות של אנשים יראי שמים ולא במוסד המקומי, אם כל החברה שלהם והמחנכים שלהם אינם דתיים אין סיכוי שהם ילכו בדרככם! הם בהכרח יצאו כך חילונים וחבל! זה קריטי וככל שהזמן עובר הילדים גדלים ושעון החול אוזל. לכן מה שהייתי מציע זה לפנות לסניף הקרוב של "לב לאחים", אינני יודע היכן אתם גרים, אבל תפנו אליהם, ושם תקבלו יעוץ והכוונה לפי מצב המשפחה ולפי האפשרויות בשטח, והם יחברו אתכם ויקשרו אתכם ויסייעו לכם לנהל את חייכם בצורה אליה אתם שואפים.

שנה טובה ומבורכת ורוב נחת ושמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה לך כבוד הרב
    אני מודה לך על המענה המהיר מקרב ליבי.
    אכן כל המצב כאן כבד משקל ואכן אני מתכוונת לפנות למוסדות עם ערך עליון לבורא כולם רב תודות ושנה טובה
    הדר