ספרדי במניין אשכנזי

שאלה:

שלום וברכה ולשנה טובה תכתבו! רציתי לשאול האם ספרדי שמתפלל במניין אשכנזי מחויב לעמוד בכל אמירת קדיש וכיו"ב כפי מנהג אותו מקום?

תשובה:

שלום וברכה

היום בארץ ישראל שיש קהילות רבות ומגוונות לא כל כך נוהג כל הדין הזה של לא תתגודדו, ובדרים שאינם בולטים מאוד כמו זה שציינת יש להקל. בפרט שהמציאות היא שבמנין אשכנזי תמיד יש גם הרבה ספרדים, ואתה לא היחיד שנוהג כך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. זה נכון שידוע שמנהגי הספרדים והאשכנזים שונים, ולכן זה כמו שני בתי דינים באותה עיר שנפסק כדעת רבא שאין בזה לא תתגודדו, אבל יש לנו גם עניין שאדם לא יהיה יושב בין העומדים ולא עומד בין היושבים…
    יכול לעמוד איתם, אין בזה בעיה.
    מה שחשוב יותר, הוא שלא ירכין ראשו בנפילת אפיים בשום אופן (לא שיש סיבה לספרדי להוריד את הראש חלילה), שהרי לפי הזוהר זה ממש סכנה לומר את המזמור הזה בלי להתכוון כראוי עם ראש מורכן