חלב אם עם בשר

שאלה:

שלום, ניסיתי למצוא הרבה דרכים להתחכם עם אכילת הבשר עם החלב ומצאתי. האם ניתן לאכול חלב אם עם בשר חיה? ניקח שניי סיטואציות: 1. אני תינוק ולאחר ששתיתי את חלב אימי, אבי נתן לי חתיכת עוף. האם מותר? 2. אני בן אדם מבוגר והשרתי את הבשר הפרה עם חלב האם. האם מותר לאכול את הבשר? תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

חלב אם אינו חלבי, כך שמעיקר הדין זה מותר, אלא שיש איסור של מראית העין, כפי שאסרו לאכול בשר עם חלב שקדים אלא אם כן יש שם גם חתיכות שקדים שיהיה ניכר שהוא לא חלב פרה.

חלב אשה מותר לכל אדם לשתותו, אמנם חכמים אסרו לגדול לינק אותו ישירות ממנה אלא חולבת לתוך כלי או לתוך היד והוא שותה. וחכמים אמרו שגדול היונק מן השד או אפילו אם חולבת לתוך פיו הרי זה כיונק שקץ (רש”י שם פירש דהיינו דבר משוקץ) ומכים אותו מכת מרדות.

מקורות:

גמ’ כתובות ס,א וכריתות כב,א, רמב”ם מאכלות אסורות ג,ב ושולחן ערוך יו”ד סי’ פ”א סעיף ז’.