לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הסתרת ליל הטבילה – מספר נשים שנוסעות יחד לטבול בישובים מרוחקים ומנותקים

שאלה:

שלום. בישובים ביו"ש כאשר הנסיעה בכבישים מסוכנת מחשש פיגועי טרור של מחבלים ואין לכל אחד רכב מוגן מפני יריות וישנן נשים שאין בישוביהם מקוה טהרה אך הן מפחדות לצאת ביחידות לטבול בישוב אחר האם אפשר לארגן כמה נשים יחד להסיען ברכב מוגן משורין לטבול בישוב אחר.וכן בתקופת החורף כאשר ישנם סופות שלגים והשלג נערם על הכבישים מספר ימים עד שבלתי אפשרי לנוע על הכבישים ברכב רגיל ונשים אינן יכולות לטבול בליל טבילתן, וארגנו לקבוצת נשים רכב שלג או ארבע על ארבע כדי להסיען כדי שיוכלו לטבול בליל טבילתן.האם יש היתר לכך מצד ההלכה שהרי נהגו הנשים להסתיר את ליל טבילתן ושלא ירגישו בהן בני אדם ואומנם אם היא מפחדת לטבול בלילה מפני גנבים או חיות רעות מותרת לטבול ביום אבל בנידו"ד מדובר בכמה נשים ואי אפשר להסיע כל אשה בפני עצמה הלוך וחזור .האם יש צד להתיר להסיען יחד?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם זה המצב אזי אין ברירה וכך יש לעשות, רק חשוב מאוד למעט במידע ככל שניתן, כלומר שתהיה אשה אחת – הרבנית וכדומה, המרכזת את המידע, רק אליה פונות נשים הרוצות לנסוע, והיא זו שמקשרת ביניהן. הרי גם במקווה עצמו נשים פוגשות את שכנותיהן, אין הרבה הבדל…

יום נעים.