בן 70 שהצביע למפלגה של מחטיאי הרבים

שאלה:

האם נדרש לעמוד בפני זקן בן 70 אשר הצביע למפלגה של כופרים (ליברמן)?

הרי הוא מחטיא הרבים…

תשובה:

שלום וברכה ידידי

צא ולמד כמה הרגש שלנו שגוי, וכמה אין אנו יודעים מה חומר עוון! יהודי שמחלל שבת בפרהסיה אין לך בעיה לקום בפניו, למרות שדינו כמומר, ידועים לך דברי הגמרא שאפילו זקן אשמאי קמים בפניו…. ואילו הצבעה בבחירות למפלגה כזו, שקשה להגדיר את מהות האיסור, מסתבר שאולי יש בזה איסור דרבנן של מסייע לדבר עבירה, כאן אתה מזדעק… צריך לדעת שכל עוון כמו לשון הרע ורכילות שמוצאים אפילו אצל בני תורה שנכשלים בו, הוא חמור לאין ערוך! וחשוב שנרגיש זאת בימים אלו בהם אנחנו מפשפשים במעשינו.

שנה טובה ומבורכת.