אמצעי מניעה דיאפרגמה

שאלה:

שלום וברכה,
אני לאחר 3 הריונות (שתי בנות ובן) מעונינת בהפסקה בינתיים..
הרופאת נשים אמרה שאסור לי גלולות למניעת הריון (אחרי 3 תוצאות של בדיקות דם חוזרות שהצביעו על קרישיות יתר בדם) בינתיים נקבע לי תור להמטולוגיה (לעוד מספר חודשים)
האם יהיה מותר לי במצב כזה להשתמש בדיאפרגמה?
ועוד שאלה באותו נושא : בינתיים אני ובעלי נמנעים לגמרי מתשמיש כבר מעל 7 חודשים.. בעלי אומר לי לא ללכת לטבול כי אם נבוא במגע של חיבוק/נישוק זה יגרום לו לזרע לבטלה (כי אני לא מעונינת בתשמיש מחשש להכנס להריון) מה אפשר לעשות במצב כזה?

תשובה:

שלום רב,

בספר רפואה מציאות והלכה של הרב ד"ר מרדכי הלפרין, הוא מאריך בסוגיה של של דיאפרגמה מאחר שהיו שמועות שונות בקשר לדעתו של הגרש"ז אוירבך בנידון. שם הוא מרחיב ומוכיח שדעתו של הגרש"ז היתה להיתר. ושאין בזה איסור, אז ניתן לסמוך על זה ולהשתמש בדיאפגרמה. מעבר לכך, ניתן גם להשתמש בהתקנים וכד', או נובורינג שגם כנראה שאינו מהווה בעיה בשבילך, אבל כמובן שתבררי את הרופא על האפשרויות הנ"ל.