כדורים לפני יום כיפור

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
יש לי שאלה אלייך
אני צמה בכיפור כבר 6 שנים (אני בת 17)
והשנה אני ממש ממש מפחדת מכיפור
אני רוצה לדעת האם לפני הצום
בארוחה המפסקת אני יכולה לקחת כדורי שינה
האם זה מותר או אסור?
אשמח לתושבתך
תודה רבה ושבוע מבורך

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לקחת כדור שינה בסעודה מפסקת לפני הצום [אלא שכלל לא מובן לי מה זה יועיל…], אבל גם לא צריך לפחד כל כך… אם מתכוננים היטב שהצום עובר בסדר.

יש לאכול ביומים שלפני הצום כמות מספקת של חלבונים, דגים בשר, ולשתות הרבה כל היומים האלו, לא לחכות לסוף כי בבת אחת זה לא נספג.

במשך היום לשהות במזגן בבית הכנסת ובבית.

והעיקר לזכור שזה היום הכי נפלא בשנה, שאם מנצלים אותו נכון לתשובה וקירבה לה', יש בו סגולה נפלאה לקבלת התשובה.