קעקועים – איך משכנעים יהודי להמנע מקעקוע?

שאלה:

שלום ושנה טובה ומבורכת, באחרונה רעי אמר שהוא רוצה לקעקע את עורו למרות שהוא יודע שזה נגד התורה. הוא טוען שאי אפשר לקיים את כל המצוות. אמרתי לו בתשובה שזה נכון, כגון אי אפשר להקריב קורבנות בבית המקדש. אבל אסור לאסוף או לגרוע לתורה, וכשלא ניתן לקיים מצווה מסויימת זאת לא אינדיקציה להתעלם ממצוות אחרות שעדיין ניתנות להגשמה. מה עוד אפשר להגיד לו? כבר היה לו קעקע אחד, ועכשיו לפני יומיים קיבל עוד אחד! מה לעשות עכשיו?

תשובה:

שלום וברכה

תעשה מאמץ לחזק אותו בתורה וביראת שמים והפרטים ממילא יבואו. אדם שעושה קעקוע הוא אדם שלא מרגיש בכלל את המציאות האלוקית בעצמו… אדם שיש לו קצת אמונה ממילא נמנע מכך כי מדובר במשהו מאוד טכני שלא קשה להתגבר עליו, צריך פשוט לחזק אותו יותר, לקרב אותו לבית הכנסת, לשיעורי תורה, סעודות שבת מאירות, הקשר האמיתי עם היהדות יגרום לו לרצות להיות מחובר אליה. הרצון לקעקוע הוא הזדהות עם אנשים מתועבים שנראים כמו גנגסטרים… ככל שאדם ירצה יותר להתקרב ליהדות הוא ירצה גם להיות דומה ליהודים ולא לגויים בעלי שרירים…

יש עוד דבר שכדאי לומר לו, שימנע מדברים שהם בלתי הפיכים כמעט, אולי פעם ירצה לבחור אחרת, מי שם על עצמו כזה דבר שאולי פעם לא ירצה בו או יתבייש בו…

שבת שלום ובשורות טובות.