לקנות מיהודי בסכום יקר או מגוי בזול

שאלה:

שלום לכבוד הרב, באהבת חסד, פרק ה סע ז, כתוב שיותר טוב לקנות מיהודי על הגוי למרות שהוא יותר יקר, ורציתי לשאול מהו השעור של "יותר יקר "?

תשובה:

שלום וברכה

אצל כל אדם זה לפי היכולות שלו… אדם עשיר יכול להפסיד מעט סכום שהוא מבוטל מבחינתו, כדי לתמוך ביהודי, ואצל אדם שדחוק בפרנסתו גם סכום קטן הוא לפעמים משמעותי, הרעיון מובן, שאין צורך להגיע לידי הפסד, אבל כאשר זה רק הוצאה מועטת יחסית ואתה יכול לסייע לפרנסת יהודי יש בכך משום "והחזקת בו".

שנזכה לעשות רק טוב!

שבת שלום.