הפחה בתפילין

שאלה:

שלום רב האם מותר להפיח עם תפילין כאשר קודם ההפחה מטים את שני הקוביות שיהיו על האויר ולא על הראש [רק הקצה המחובר], שאמנם לענין חציצה נחלקו הפוסקים אבל כאן לכאורה הוא לא מונח כלל. ואם מותר האם צריך לברך שוב [כיון שבזמן ההפחה אינו ראוי לקיים את המצווה]

תשובה:

במשנה ברורה קג ג אכן כתוב שבשעת הדחק גדול יזיז ממקומו ויפיח וכל שכן כשזה באויר, אבל יש לזכור שמדובר ממש בשעת הדחק שאינו יכול להספיק לחלוץ.

שבת שלום.