לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קבלת שבת מנהג ירושלים

שאלה:

למה באמת נהגו בירושלים לקבל שבת (עם הדלקת נרות) 40 דקות לפני השקיעה?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג לקבל שבת 40 דקות לפני השקיעה הוא כדי להרחיק מן האיסור, הרי יש הלכה של תוספת שבת, ולדעת המשנה ברורה בסי' רסא לכתחילה מדובר ברבע שעה לפני השקיעה, כמו כן דעת היראים היא שבין השמשות הוא 20 דק' לפני השקיעה וראוי לחוש לו, ובכלל מצוה להוסיף מחול על הקודש…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושב מנהג מבוסס על ר"ת שקיעה ראשונה וגם מנהג ירושלים בציאת השבת הוא 35 דקות לכן ר"ת 72 דקות 40+35 =75 72 דקות לחומר אבל באמת אני מהפיס מתי התחילה המינהג תודה

  2. לא הבנת מה זה הפלוס 40 דק', עכ"פ זה לא הרעיון של רבינו תם, דברי רבינו תם אמורים בכל יום לגבי כל הדינים, ק"ש של ערבית ספירת העומר כל דבר. נכון שיש רבים שחוששים לדבריו בעיקר לגבי שבת החמורה אבל הוא אמר דבריו בכל מקרה. משום שלדעתו צאת הכוכבים היא כדי הילוך ד' מיל אחרי שקיעה ראשנה.