פתיחת חבילת טישו בשבת

שאלה:

לגבי איסור פתיחת חבילת טישו בשבת: 1. אם האיסור קרוב לאיסור דאורייתא אפילו והפתרון לקרוע את החבילה בדרך השחתה: אם עדיין נשאר מהחבילה צורה של כלי קיבול- זה אומר שאין כאן דרך השחתה? 2. האם מותר לקרוע גם אותיות הכתובות במילים שעל החבילה בדרך השחתה? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

במרוצת שלושת השנים שחלפו מאז שאלת שאלה זו בפעם הקודמת כאן, לא השתנה הרבה.. רק נמשיך משם הלאה… אם אתה קורע באופן לא מבוקר ומוציא את הטישיו אין חשש גם אם בפועל נשאר כלי קיבול, כיון שהוא חסר חשיבות.

אין לקרוע על האותיות, זה אסור משום מוחק.

ברכה והצלחה