סעודת שבת עם חברים בשנת אבל

שאלה:

אני בשנת אבל. האם מותר לי ללכת אחרי סעודת שבת לסעודת שבת אצל שכן שיש אצלו קהל רב והרבה שירה וזמרה מעבר לזמירות שבת הרגילים?

תשובה:

שלום וברכה

האיסור של מסיבת מרעים נחלקו בו הפוסקים אם הוא גם בשבת, ולכן נהגו להמנע מללכת אלא אם כן מדובר באופן שממש מתחייב שתהיה שם, שאז כאשר אתה נמנע מכך זו אבלות בפרהסיה.

מקורות:

ראה פני ברוך פרק כ סעיף טו שהגר"ז מרגליות התיר ללכת בשבת לסעודה אצל חברו, ואדני פז סי' י מחמיר ואוסר, והובאו דבריו בפתחי תשובה שצא ד וכן המנהג.