מנגל על האש בראש השנה

שאלה:

שלום וברכה.אני רוצה לעשות מנגל בראש השנה. אני רוצה לוודא שאני עושה הכל כהלכה. המנגל נמצא בגינה שהיא לא חלק מהבית.האם יש בעיה של הוצאה? אני מדליק נר נשמה מערב החג.כשאני רוצה להדליק את המנגל אני לוקח את המדליק פחמים עם מלקחיים וישירות יכול להדליק אותו? ואז להמשיך להדליק את כל השאר מהראשון שהדלקתי? מה בעניין השומן שנוטף לתוך האש? לא מבעיר אותה?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור הוצאה ביום טוב [זאת מלבד העובדה שאני מניח שיש עירוב אצלכם…]

אכן יש להעביר אש מאש.

השומן שמכבה פחמים מותר כיון שזה חלק מצורת ההכנה וכיבוי כזה מותר כשהוא נעשה לצורך אוכל נפש.

ראה גמרא בשבת קלד א ובביצה כג א, וראה שו”ע סי’ תקז סעי’ ד וגדר הדברים במגן אברהם שם ס”ק ט, ובביאור הלכה שם. וכן מבואר ברמב”ם הל’ יו”ט פ”ד הל’ ו, וראה עוד במור וקציעה סי’ תקיא.