מי הוא נבזה וחדל אישים?

שאלה:

שלום וברכה, האם הפסוקים להלן (העתקתי אותם מספר ישעיהו פרק נ"ג) מתייחסים למלך המשיח? ואם כן מה זה אומר? תודה רבה מראש. נִבְזֶה֙ וַחֲדַ֣ל אִישִׁ֔ים אִ֥ישׁ מַכְאֹב֖וֹת וִיד֣וּעַ חֹ֑לִי וּכְמַסְתֵּ֤ר פָּנִים֙ מִמֶּ֔נּוּ נִבְזֶ֖ה וְלֹ֥א חֲשַׁבְנֻֽהוּ׃ אָכֵ֤ן חֳלָיֵ֙נוּ֙ ה֣וּא נָשָׂ֔א וּמַכְאֹבֵ֖ינוּ סְבָלָ֑ם וַאֲנַ֣חְנוּ חֲשַׁבְנֻ֔הוּ נָג֛וּעַ מֻכֵּ֥ה אֱלֹהִ֖ים וּמְעֻנֶּֽה׃ וְהוּא֙ מְחֹלָ֣ל מִפְּשָׁעֵ֔נוּ מְדֻכָּ֖א מֵעֲוֺנֹתֵ֑ינוּ מוּסַ֤ר שְׁלוֹמֵ֙נוּ֙ עָלָ֔יו וּבַחֲבֻרָת֖וֹ נִרְפָּא־לָֽנוּ׃

תשובה:

לפי רש"י שם נראה שהפסוק מדבר על כללות ישראל, אולם האלשיך אכן מסביר באריכות שהכוונה למלך המשיח שהוא סובל את עוונותיהם של ישראל, ואגב מעניין מאוד לראות את דבריו שם, כיצד מגדיר שני סוגי אנשים שיש להם מכאובים, האחד נכנע לחוליו ונעשה מדוכא והשני מתרומם על ידי כך ונעשה ערכי וגבוה יותר, וזה מוסר גדול בשבילנו בכל קשיי החיים.

שנה טובה ומבורכת.