חציצה לאחר טבילה

שאלה:

אשה הלכה למקווה. בלילה ראתה צפורן גזורה שנמצאת על גופה. האם צריכה לחזור על הטבילה?

תשובה:

שלום וברכה

ניתן להניח שציפור שמונחת על הגוף אינה בדוקא מונעת מים כיון אינה דבוקה, ומן הסתם היא ירדה במים שובה ונדבקה, וכיון שמדובר כאן במיעוט שהוא דרבנן ולאחר שכבר עבר לילה, נראה להקל שאין לחזור ולטבול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין במקרה שזה היה באיזור של אותו מקום , ולפני המצווה במגע באותו מקום זה התגלה , כך שכנראה זה פשוט נכנס בין הקפלים באמצע האמבטיה , וזה כנראה היה דבוק שמה בטבילה , מה הדין ?