גילוח בפאטר של מכונת גילוח

שאלה:

הרב האם מותר להתגלח עם משרטט שיש מאחורי מכונת גילוח כמו דבר כזה שניפתח וזה קו שמוריד

תשובה:

שלום וברכה

כוונתך לסכין הנקרא פאטר, בזה הדין כך: אם שני הסכינים שלו העליון והתחתון שווים בגובהם, יש להשתמש רק כשהוא ישר – ולא להפוך, אבל אם יש הפרש בין שני הסכינים, והצד הנע שקוע מעט, מותר גם להפוך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם הבנתי נכון,
    ישר=רק סכין אחד נוגע בעור
    הפוך=שני סכינים נוגעים בעור
    כמדומני שבלשון בני אדם כששני הסכינים נוגעים בעור נקרא דווקא ישר. משום שזו הדרך היותר טובה להתגלח.