תופרת שהתבקשה לתקן בגד שלא כהלכה

שאלה:

בס"ד בר"ה שלום, אנחנו נוהגים כדעות שחצאית כשרה צריכה להגיע עד הקרסול (ועד הברך לא מספיק) אני תופרת ונתנו לי לתקן חצאית ג'ינס שאמרו שמגיעה אחרי הברך, יש בה שסע גדול מקדימה וביקשו שאסגור את רובו ואשאיר 7 ס"מ פתוח למטה. האם יש בזה לדעה הנ"ל איסור כלשהו כגון לפני עוור או מסייע לדבר עבירה וכו'?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אחר תיקון החצאית, יש בעיה הלכתית ללכת עם החצאית – אסור משום איסור מסייע. אבל אם לפי הלכה אין איסור ויש פוסקים שמתירים – מותר לתקן לה, למרות שאת נוהגת להחמיר בדבר. אין איסור מסייע בדבר שהאחד מחמיר והשני אינו מחמיר. איסור מסייע נאמר רק בדבר שאסור לכו"ע.

בהצלחה.