מים הנשפכים לשכן דרך גג של שכן שבאמצע

שאלה:

שלום וברכה, אני גר בקומה גבוהה, וכשאני שופך מים בחלון (להשקות עציץ, או שטיפת החלון), המים נשפכים לגג של שכני מתחת שעשה גג בצורה כזו שזורקת את המים לשכן שגר בצידו האחר של הבניין. מי צריך לתקן את העניין, האם אני שאני רוצה לשפוך את המים, או השכן שהוא מוליך את המים באמצעות הגג שלו לשכן שלישי, שזה מקום שלולי גגו שנבנה בצורה מיוחדת לא היו צריכים המים להגיע לשם ? (אני שואל לצורך ידיעת ההלכה, בפועל בכל מקרה אני לוקח את הענין לטפל בו בעצמי). תודה רבה ויישר כח ותזכו להגדיל תורה ולהאדירה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להתקין צינור או מרזב או גג שגורם שהמים ישפכו לחצר שתחתיו, ויכול בעל החצר לעכב עליו. ולכן בעל הגג צריך לתקן את הגג שלא ישפכו המים לחצר שתחתיו. אמנם כל עוד לא תיקן השכן את הגג אסור לבעל הקומה העליונה לשפוך מים (להשקות עציצים ולשטוף חלונות) מאחר ושפיכת המים זה גירי דיליה, ואור לו להזיק את השכן התחתון. ולכן גם העליון יכול לדרוש מבעל הגג שיסדר את הגג כדי שיוכל לשפוך מים מביתו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנג סעיף ו.