חימום בשבת ע"י גוי

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א איש תחזוקה (גוי של שבת) מפעיל את התנור בשבת ומחמם את הקוגל (אפוי כל צרכו) אוכל מהקוגל (גוי של שבת אוהב קוגל של שבת) ושאר הקוגל נאכל בקידוש, האם הדבר ראוי? בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אם הוא עושה את זה לצרכו ואין כאן אמירה זה מותר, אבל ודאי אין לעשות כך דרך קבע, רק בשעה שיש תקלה, כי בעצם יש כאן סוג של הערמה… תארגנו את המטבח כך שלא תזדקקו להיתר כזה.