התערבות גנטית בתהליך הלידה

שאלה:

שלום לרב! אני קראתי שיש היום קליניקה לפוריות בקליפורניה שמאפשרת בחירת צבע עיניים לוולד. הם לא מתערבים בגנים אלא סורקים את האמבריונים לפני ההשתלה ויודעים להגיד מה הצבע של העיניין של כל וולד ואת הצבע המתאים משתילים ברחם. אני יודע שרב הרבנים מאפשרים הפריה חוץ גופית. לכן השאלה הבאה – האם מותר לבחור וולד בעל מראה מסוים או בעל תכונות מסוימות כמו: אינטלגנציה גבוה ,בריאות וכו'?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שכוונתך למי שכבר עושה הפריה חוץ גופית למטרת פוריות. זו לא שאלה הלכתית. כי מצד ההלכה אין מניעה לעשות את זה. אבל ודאי שאין זה ראוי ההתערבות הזו. בהתערבות של PGD אפשר לבחור הרבה דברים.. ולא עושים זאת. גם מבחינה אתית הרגולטור אינו מאפשר התערבויות כאלה ללא סיבה מנומקת עם ועדה מתאימה (אני לא יודע ספציפית לגבי ההתערבות הזו, אלא בחירת המין וכד').