האם תפילה באמצע האכילה נחשבת הפסק והיסח הדעת

שאלה:

שלום כבוד הרב! בין מנחה לערבית הייתה אזכרה ברכו על מגע.אש והתפללו ערבית . ולאחר מכן המשיכו בדברי תורה. אם לא ברכו ברכה אחרונה. האם צריך לברך שוב על האוכל שנמצא על השולחן. האם התפילה היא היסח דעת?

תשובה:

שלום וברכה

התפילה עצמה להלכה אינה נחשבת היסח הדעת, אבל אם הסיחו דעת… כלומר, לא היתה כוונה להמשיך אחרי התפילה, אלא אכלו ומבחינתם סיימו עד התפילה ואחר כך נמלכים ורוצים להמשיך לאכול – יש לברך שוב. אני מניח שאם לא בירכו ברכה אחרונה כנראה היתה כוונתם להמשיך לאכול אחרי התפילה וזה בסדר.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ קעח סעי’ ו ומשנה ברורה שם, ועל כך שדין זה אינו רק בסעודת פת אלא גם בשאר מאכלים, ראה כף החיים שם ס”ק לח.