ברכת המזון

שאלה:

שלום רב…! קי"ל דאם מסתפק אם בירך ברכת המזון או לא צריך לחזור ולברך לפחות את השלוש ברכות הראשונות (מחלוקת אם צריך גם את הרביעית אבל אין בסידן נקטינן סב"ל) רציתי לשאול אם הברכות השנייה והשלישית אם מדאורייתא ואם הם מדרבנן אמאי חוזרים לברך גם אותם והלא ספק דרבנן לקולא?

תשובה:

הגם שהנוסח של הברכה הוא תמיד מדרבנן, עצם החיוב להזכיר את עניני שלושת הברכות הראשונות ברית תורה וארץ וכו' הוא מן התורה, לכן זה עדיין ספק דאורייתא, ראה בענין זה בשו"ע סי' קפד.