בני זוג גרושים שמאד רוצים ללוות את בתם לחופה

שאלה:

האם זוג הורים -גרושים יכולים להוביל את בתם לחופה? או שיש עניין שדווקא נשואים יעשו כן?ומה קורה כאשר הם מקפידים על כך מאוד שהם יובילו את בתם?

תשובה:

שלום רב,

המנהג הוא שרק בני זוג נישואים מלווים את ילדים בחופה, ויש פעמים שאחד ההורים מצטרפים. אבל אלו אינם הלכות פסוקות אלא מנהגים בלבד, וגם אין למנהגים אלו מקורות קדומים. מעיקר הדין אין מניעה הלכתית שהם ילוו בחופה למרות שהם גרושים, שנרי אין מגע ביניהם ואף לא צריכה להיות כל דיבור ושיחה ביניהם. ולכן, אם הם מקפידים על כך מאד מן הסתם ודאי הבת מקיימת מצווה רבה שמכבדת את הוריה ולא מבזה אותם (להבנתם), ומצווה רבה היא עושה. לכן, לעניות דעתי, למרות שיש מנהג כזה משום סגולה וכד', שומרי מווה לא ידע רע, ולכן היא אינה צריכה לחשוש. אלא שלכתחילה תנסה לומר להם שבדרך כלל נוהגים במקרים אלה אחרת.