מעמדם של פסולי קהל

שאלה:

מה דינו של 'פצוע דכא' בזמנינו לעניין שמירת המצוות ולימוד וקיום התורה? האם דינו כ'שוטה' שהוא פטור מהרבה דברים? האם לא די בכך שסובל הוא על כי נמנע ממנו לבוא בקהל ה', והוא גם צריך לדקדק במצות ולימוד התורה? יש לכם ידיעה על כך?

תשובה:

שלום רב,

כל פסולי הקהל, דינם כיהודים לכל דבר וענין. וממילא כמובן שחייבים במצוות. אלא שבנישואין שלהם אסור להם להתחתן עם הקהל מלבד גרים. אבל כאמור, אין זה נוגע כלל לשאר הנושאים שהוא כאחד האדם.