כשרות הכתובה / השפעת כדורים בעת הגירושין

שאלה:

שלום שמי — בשנה האחרונה חליתי בפוסט טראומה מהמלחמה אושפזתי למשך ארבעה חודשים במחלקה לבריאות הנפש. במעייני הישועה .לאחר השתחררתי מאישפוז אישתי מבקשת ממני להתגרש ואני תחת השפעת הכדורים (13ביום) אומר לה כן בסדר אחרי החגים וכו' …אבל אישתי עזבה את הבית בלילה ועברה לגור אצל אמא… ואז מגיע הגרושים ככה מהר ואני עדיין לא מאוזן נפשיות לא קולט מה קורה על הכול אני אומר כן ומבין לאחר זמן היכן אני זוכר במעורפל מה שעובר עלי .אני כול היום נמצא אצל הבן שלי חי בצער רב גם הזיכרונות מהמלחמה על חברים מפקדים שנהרגו וגם גירושים שאני ממש לא רציתי … עכשיו הצלחתי לצלם את הכתובה ואני מקווה שהיא פסולה במיוחד חתימת העדים שחתמו בקישקוש ללא שמות האם זה פוסל ? תודה רבה מראש ושנה טובה ומתוקה

תשובה:

שלום רב,

תוקף הגירושין אינו קשור כלל לכשרות הכתובה, ולמרות מה שאתה מתאר כאן, אני בטוח שחזקה על הדיינים שהייתי כשיר למתן גט בשעה שנתת גט. גם אדם הנתון תחת השפעת כדורים יכול לתת גט אם הוא מודע למעשיו בשעה שהוא נותן את הגט. הליך כתיבת ונתיבת הגט מאפשר לדיין לראות היטב את מצבו של המגרש ואם הוא מזהה אצלו סימנים לכך שאולי אינו שפוי בדעתו באותו הזמן.

כפי שכתבתי לך, כשרות הכתובה אינה רלוונטית לשאלה. וגם הכתובה שאתה מתאר כאן נראית בסדר גמור.